|  log ind  |  faq  |  a-z  |

LEFT_ODENSE

Sisters Academy

Sisters Academy

I februar 2014 tog 175 hf-kursister og 22 lærere fra FLOW fat på to ugers innovativt projektarbejde, hvor i høj grad blev eksperimenteret med nye læringsformater, der tager udgangspunkt i den sanselige erkendelse af verden. Projektets formål var at pege på de kreative fags betydning i uddannelsessystemet og kan placere sig som en hybrid mellem kunst, uddannelse og fremtidsforskning.
Projektet blev støttet af Statens Kunstråd med 275.000 kr.

Sammen med Sisters Hope blev et nyt læringsunivers opbygget ’Sisters Academy’. Salen på Rugaardsvej 9 blev transformeret til en performanceinstallation, hvor kursister og lærere fik mulighed for at undersøge deres ’poetiske og sanselige selv’.
Universet blev faciliteret af søstrene Coco og Coca Pebber fra Sisters Hope, der indtog rollerne som skolens nye rektorer. Sammen med 10 performere sørgede de to søstre for en autentisk rammesætning af skolens univers indførte bl.a. restriktioner for madpakker og engelsk som fælles sprog.

Erfaringerne fra ’Sisters Academy’ indgår i et forskningsprojekt, hvis forventede resultat er at illustrere værdien af det æstetiske, sanselige og poetiske som udgangspunkt for læring, som fremadrettet vil have indflydelse på de involverede læreres undervisning.
Læs mere på www.sistersacademy.dk.

  • "Sisters Academy er tidens mest kreative og opfindsomme eksperiment på at forny uddannelse på alle niveauer. I stedet for at påklistre æstetiske og kunstneriske metoder og indpasse disse i en begrænset ramme (f.eks. timeplaner) skabes et fiktivt univers, som varer flere dage eller uger.
    Deltagerne ’nedsynkes’ i dette univers, så alle sanser aktiveres og skærpes til fuldblodslæring. Dette betyder ikke, at undervisningen tilsidesættes eller suspenderes - tværtimod. Undervisningen gennemføres ifølge planen, bare iklædt nye regler, normer og sprog. Underviserne er forinden blevet forberedt med smagsprøver på universet, så de kan lade sig inspirere til nye undervisningsformer. Et modigt, innovativt, og unikt initiativ!"
    Citat: Lotte Darsø, Lektor i Innovation v. Aarhus Universitet, medlem af Sisters Academy Advisory Board

 

En stor tak skal lyde til vores sponsorer:
 

Abani Bryggerierne
Tværgade 2
5100 Odense C
 
Netto
Store Glasvej 20
5000 Odense C
 
Røde Kors
Fjordsgade 7-9
5000 Odense C
 
Antik og Genbrug                       
Vestergade 73
5492 Vissenbjerg
 
Saga Furs of Scandinavia                    
Sandbjergvej 26
2950 Vedbæk
 
Scenekunstskolen
Per Knutzons vej 5
1437 København K