|  log ind  |  faq  |  a-z  |

LEFT_NYBORG

Fra ufaglært til faglært

Fra ufaglært til faglært

Fra Ufaglært til faglært er et individuelt tilrettelagt forløb, hvor vi tager udgangspunkt i de kompetencer du har fået igennem din tidligere erhvervserfaring, og planlægger hvordan du lettest muligt kan komme i voksenlære i metalindustrien.

Der er igen kommet gang i industrien, og der er nu stor efterspørgsel på faglærte håndværkere. For at vores arbejdspladser ikke skal gå til billigere arbejdskraft uden for Danmark, er det nødvendigt, at alle med lyst og mulighed for uddannelse, går i gang så hurtigt som muligt. Med et svendebrev i hånden er dine muligheder for at få et vellønnet job i industrien store.

Som klejnsmed eller rustfast smed, svejser, industritekniker eller industrioperatør kan du søge beskæftigelse inden for fremstilling af anlæg til fx bryggerier, mejerier, vindmølleindustrien, sygehusbyggeri, procesanlæg til fødevareindustrien samt flere forskellige maritime anlæg, eller virksomheder som beskæftiger sig med konventionel og CNC bearbejdning inden for drejning og fræsning.

Indhold:

  • Du får udarbejdet en Individuel Kompetence Vurdering (IKV) i de første dage, hvor du bliver afklaret i, hvilke kompetencer du har nu, og hvilke kompetencer du skal opkvalificeres i, for at du kan få en voksenlæreplads og blive faglært.
  • Du kommer i løbet af en periode på maksimalt 20 uger, til at gennemgå et specielt tilrettelagt forløb med fokus på meritvurdering, så du hurtigst muligt kommer igennem uddannelsen.
  • I samme periode vil du komme i små korte praktikforløb, modtage forberedende voksenundervisning, FVU, og komme på relevante AMU/efteruddannelseskurser.

Forudsætninger for deltagelse:

Du har praktisk erfaring fra jern- og metalbranchen, er ufaglært og vil gerne have et svendebrev inden for metalindustrien.

Vil du vide mere?

Kontakt Rikke Kristensen Dunne, HF & VUC FYN tlf. 29 67 00 25

På Odense Kommunes hjemmeside kan du desuden læse interviews med to af deltagerne. Her kan du læse om Hassan der gerne vil være faglært og her kan du læse om Ulla der vil være industritekniker.

Partnere i projektet:

Dansk Metal, 3F, De fynske Jobcentre, SDE, HF & VUC FYN