|  log ind  |  faq  |  a-z  |

LEFT_SVENDBORG

Klar til erhverv

Der er behov for flere faglærte

Vil du gerne have en erhvervsfaglig uddannelse, og mangler du eksamen i kernefagene dansk, engelsk og matematik? - så er vores ’Klar til erhverv’-pakke noget for dig.

Danmark har brug for, at flere unge tager en erhvervsuddannelse for at dække behovet for dygtige faglærte i fremtiden. Har du lyst til at blive en del af dette?
Forløbet ’Klar til erhverv’ på VUC sørger for, at du får en mere almenfaglig platform at fortsætte på i fagene dansk, engelsk og matematik. Der afsluttes med prøver i alle fag samt udstedes beviser, der er adgangsgivende til erhvervsskolen, såfremt der er bestået med et gennemsnit i dansk og matematik på 02. 

’Klar til erhverv’ er til dig, som:

  • ønsker at gennemføre en erhvervsfaglig uddannelse eller Grunduddannelse for voksne
  • taler og forstår dansk
  • har behov for at dygtiggøre sig i dansk, matematik og engelsk
  • kan forvente et konkret og målrettet forløb med et delvist erhvervsorienteret indhold i fagene

 

Samarbejde med andre skoler

HF & VUC FYN Svendborg samarbejder med  Erhvervsskolen og Sosu-skolen med henblik på at give uddannelsen et mere branchespecifikt indhold, det kan fx være ”gastro-dansk” eller ”sundhedshjælper-matematik”. Du vil opleve at skulle arbejde med branchefagligt ordkendskab samt at skulle læse relevante fagtekster. Derudover vil der også være traditionel fagundervisning, hvor der arbejdes med de basale færdigheder i det enkelte fag, fx grammatik, genrekendskab, stavning og regnemetoder.

Der vil være mulighed for besøg på virksomheder eller erhvervsuddannelser (brobygning).

HF & VUC FYN Svendborg vil i samarbejde med uu-vejledningen og Erhvervsskolerne hjælpe dig med tilmelding til den fortsatte erhvervsuddannelse.

Tilmelding & økonomi

Der er holdstart i januar og august med mulighed for løbende optag frem til henholdsvis marts og oktober.  Undervisningen omfatter 30 timer om ugen og foregår på HF & VUC FYN Svendborg mandag til fredag. Lektier integreres så vidt muligt i de 30 timer. Tilmeldingsgebyret er kr. 360,- og du kan søge SU til forløbet.

Du kan tilmelde dig ’Klar til erhverv’ via studievejledningen på HF & VUC FYN i Svendborg. Book en tid hos en avu-studievejleder på hjemmesiden her